DAG 1

De eerste dag van de hopelijk succesvolle trip naar Wenen liet zien dat je nog zo’n mooi draaiboek kunt hebben, maar dat de praktijk toch anders loopt. Om het mogelijk te maken zonder kosten de ballen en het trainingsmateriaal mee te nemen, hadden spelers, staf, bestuur en supporter (ja, we hebben er 1 mee; in de persoon van Hans van Dongen) maximaal 12 kilo gepakt. Want dan kon de rest van het toegestane gewicht dus besteed worden aan dat materiaal. Dat was een tip van mensen die hier ervaring mee hadden. Helaas klopte daar geen bal van. De KLM werkte niet mee, waardoor we materiaal achter moesten laten en kleding over een heleboel koffers moesten verdelen. Gelukkig mocht de massagetafel nog wel gratis mee….

Daarna bleek dat wij niet de enigen waren met een mooi draaiboek. Bij het vliegveld van Wenen stond de bus naar het hotel al op ons te wachten, inclusief een leuke dame die bleek te functioneren als contactpersoon van de organisatie. Het hotel was snel bereikt. De eerste indruk was goed: een ruim hotel voor de drie uitspelende teams met prima kamers en faciliteiten. Na de check-in volgde al direct de eerste teambespreking met video, waarin trainer Calvin Blankendal aangaf wat hij van de spelers niet alleen tijdens, maar ook voor en na de wedstrijden verwachtte. De rest van de dag werd het draaiboek gevolgd en dat hield in: late lunch, met de bus naar de trainings- en wedstrijdhal; trainen, terug naar hotel, opfrissen, diner en daarna naar bed. We zullen het maar niet hebben over de bijeenkomst met de UEFA waar Nick en Murphy een paar uur geconfronteerd werden met een paar echte bobo’s. Even los daarvan: zoals al aangegeven is de organisatie prima:  hotel is goed, vervoer van en naar de wedstrijden is prima geregeld en trainingsballen en water (48 liter per training) werden ter beschikking gesteld.

Vandaag 17 augustus is de eerste wedstrijd tegen FC Cosmos uit Estland. Het is niet geheel duidelijk wat voor kwaliteit onze tegenstanders hebben. Maar als we naar de verschillende teams kijken, zal LEBO Amsterdam het moeten hebben van techniek en snelheid, want op lengte en fysiek leggen we het duidelijk af tegen de overige teams. Vooral IFK Goteborg lijkt eerder uit rugbyspelers dan uit zaalvoetballers te bestaan. Overigens gaan we er vanuit –want we komen uit Amsterdam- dat we deze voorronde gaan winnen. Dat zou mooi zijn, want dan wacht in oktober de volgende ronde in Bulgarije. Of de eerste wedstrijd geworden is wat we ervan verwachten, valt morgen op deze site te lezen.

Ondanks een chaotische dag, geniet iedereen van a.s.v. LEBO van de trip. Een unieke ervaring die iedereen binnen de organisatie professioneler maakt.

-Uw verslaggever-

DSC00062 DSC00068 DSC00094 DSC00096 DSC00112 DSC00125