Dag 2 stond natuurlijk volledig in het teken van de eerste wedstrijd. Net zoals de twee andere tegenstanders oogde FC Cosmos uit Estland een stuk ouder en sterker dan de Blankendal Boys. In een warme hal een nog vrijwel lege hal begon A.s.v. LEBO de wedstrijd slecht door al na een halve minuut tegen de eerste tegentreffer op te lopen. Een aanvaller van Cosmos schoot de bal bijna vanaf de rechterachterlijn met enorm veel geluk langs A.s.v. LEBO-sluitpost Manuel Hoogewoning. Gelukkig bleek A.s.v. LEBO niet onder de indruk van de 1-0 achterstand en het initiatief werd direct overgenomen. Ike Neil kreeg al snel twee aardige mogelijkheden. Bij het overwicht bleef het natuurlijk wel oppassen voor Estse counters:  na zo’n vier minuten gleed een Cosmos-speler gelukkig net te laat in om een strakke voorzet in een doelpunt om te zetten.

Ike 1-1

De terechte 1-1 viel met nog 13:20 op de klok. De bij vlagen ongrijpbare Ike Neil scoorde uit een goede assist van aanvoerder Zaid el Morabiti. Kort hierop kwam Younes Makraou buiten de cirkel vrij voor de Estse keeper. Die stopte zijn schot, maar wel buiten die cirkel: rood en een overtalsituatie voor A.s.v. LEBO. Het power play liep niet geweldig, maar toch viel de 2-1. Wederom Ike Neil maakte na een flipperkastsituatie koeltjes de 2-1! Een minuut later luisterde youngster Hicham Aklalouch zijn Europese debuut op door bal voor de 3-1 uit de lucht binnen te tikken na een vreemde actie van een Cosmos-verdediger op een lange pass van Youssef Makraou. Toen Manuel met een gestrekt rechterbeen een goed schot wist te keren en Zaid el Morabiti met een prachtige actie na balverovering de 4-1 maakte, was het wel duidelijk dat de eerste Europese wedstrijd van A.s.v. LEBO in een overwinning zou eindigen. A.s.v. LEBO was duidelijk fitter, sneller en technischer dan de spelers uit het Oostblok. En benadrukte dat via de 5-1 via Youssef Makraou; een mooi schot uit een corner van Zaid el Morabiti.

zaid 4-1

Het overwicht werd in de tweede helft rustig uitgebouwd en alle spelers konden nu minuten maken. Helaas met uitzondering van de weer ijzersterk spelende Ilias Ayanou die in de eerste helft last van zijn lies had gekregen. De 6-1 kwam van de voet van Younes Makraou uit een assist van Manuel Hoogewoning na een prachtige redding: een mooie versnelling langs de linkerlijn afgerond met een puntertje langs de tweede keeper van Cosmos. Dat Cosmos met nog 12 minuten te gaan op 6-2 kwam via een lucky goal na balverlies, was eigenlijk al alleen voor de statistieken van belang.

Ike 2e doelpunt

De laatste tien minuten waren helemaal voor Zaid el Morabiti: 7-2 op een assist van Youssef Makraou; 8-2 na een balverovering door Younes Makraou; 9-2 na een 1-2 met Younes Makraou en 10-2 na een 1-2 met Jeanpierre Kerkeboom. In deze periode maakte A.s.v. LEBO-goalie Marcel Ons ook zijn eerste Europese minuten en beloonde onze andere voormalige junior Mouad Belhacen zichzelf niet voor zijn uitstekende wedstrijd door na een prachtige combinatie de bal net iets te weinig te stiften. Het slotakkoord was weer aan Hicham Aklalouch die zijn tweede maakte uit een voorzet van Cequinio Esajas.

Aklalouch scoort 2e

Het ziet er –mede vanwege de 2-1 overwinning van Goteborg op Kaiserebersdorf- niet slecht uit voor A.s.v. LEBO. Minpunt is de blessure van Ilias Aynaou; pluspunt de komst van Appie el Azhari die voor de komende twee wedstrijden ook beschikbaar is. Coaches Blankendal en Khalid Elbaz hebben de twee komende tegenstanders al uitgebreid geanalyseerd en zullen hun strijdplannen klaar hebben. Groot pluspunt is ook het vele werk op de achtergrond van Teammanager Murphey Goelamnabie, clubmanager  Nick van Teeffelen en fysio Pauline Snijders die voor de komende twee wedstrijden steun zal krijgen van fysio Eduardo Lopez. En dan zouden we bijna nog onze cameraman Denzyl Martina vergeten die verantwoordelijk is voor de mooie filmpjes op de website en op Facebook. Kijken!

One down; two to go! Op naar dag 3 met de wedstrijd tegen IFk Goteborg op het programma. Bij winst wordt een grote stap gezet naar de volgende ronde in Bulgarije.

 

  • Uw verslaggever –