DAG 4, 5 en 6

Dag 4 werd besteed aan het bijkomen en analyseren van de onverwachte wedstrijd tegen Goteborg. Op dag 4 meldde coach Blankendal dat het mooie seizoen van LEBO ook de bij de eerste twee wedstrijden in Wenen aanwezige nieuwe bondscoach Max Tjaden was opgevallen. Een aantal spelers zullen in de voorselectie van Oranje worden opgenomen!  Een beloning voor hun goede spel van het afgelopen seizoen én natuurlijk indirect ook een groot een compliment voor Calvin Blankendal!

Dag 5 zou moeten laten zien of alle gesprekken en analyses een positief effect zouden hebben. De wedstrijd tegen Kaiserebersdorf-Srbija 08 (KEB) liet al snel zien dat dat het geval was. Ondanks het ontbreken van Ilias Aynaou en Ike Neil  vanwege blessures liet LEBO zien van het verlies tegen IFK geleerd te hebben. Ook al ging de wedstrijd om de tweede plaats, tóch speelde het team nu wél met volledige inzet.

De al binnen de eerste minuut opgelopen 0-1 achterstand door een ingetikte strakke bal bij de 2e paal, leidde niet tot paniek.  KEB werd helemaal vastgezet en het regende kansen en kansjes. Het was al een klein wonder dat het tot de 8e minuut duurde dat Romario Ritfeld uit een goede assist van Zaïd el Morabiti via onderkant lat de 1-1 maakte. Deze werd 3 minuten later gevolgd door de 2-1. Uit een uitgespeelde aanval via verschillende schijven scoorde Younes Makraou uit een assist van alweer Zaïd el Morabiti. Dat één van de twee scheidsrechters wel érg veel van KEB door de vingers zag  -er hadden twee rode kaarten moeten vallen- verontrustte LEBO ook al niet. KEB mocht met de 2-1 ruststand de handen werkelijk dichtknijpen.

2016-08-22-PHOTO-00000410

In de tweede helft ging LEBO verder waar het gebleven was. Een mooie aanval leidde al in de 2e minuut door alweer Romario RItfeld uit een assist van –alweer-  Zaïd el Morabiti. Twee minuten later gevolgd door de 4-1 van dichtbij door Younes Makraou vanwege een blunder van de keeper van KEB. Maar net als in de eerste helft vergat LEBO ook heel vaak te scoren. Het was heel normaal geweest als er halverwege de tweede  helft al een dubbele score was bereikt. Dat brak LEBO nu bijna op. KEB wist binnen 1 minuut met wat geluk 2 keer tot scoren te komen. En met 4-3 op het scorebord leek er weer van alles mogelijk. Gelukkig scoorde Romario Ritfeld de 5-3 met nog ruim 7 minuten te gaan. Die score had verder uitgebouwd kunnen worden, maar zelfs niet te missen kansen werden gemist. Daarom bleef het spannend. Helemaal toen met nog 1:28 te gaan de Weense tegenstander op 4-3 kwam via dezelfde aanval als bij de 0-1: weer een intikker bij de 2e paal. Gelukkig haalde LEBO de zoemer met deze stand. En zo was de tweede plaats in de voorronde een feit.

In het kader van “Hard work beats talent, when talent does not work hard” moet nog vermeld worden dat nieuwkomer Jean Pierre Kerkeboom met een prachtige meterslange  sliding vlak voor tijd een grote kans voor KEB wist te elimineren. En ook dat Cequino Esasjas tot 2 keer toe via prachtige tackles liet zien verdedigend het nodige in huis te hebben.

Deze winst zorgde ervoor dat LEBO op dag 6 met opgeheven hoofd naar Amsterdam terug kon vliegen. Helaas is de volgende ronde niet gehaald, maar er is zeker veel indruk gemaakt. En er is nog veel meer geleerd.  Laten we hopen dat het niet al te lang duurt voor de LEBO-familie  voor een tweede keer Europa in gaat…