In de 1/8 finale KNVB beker speelde ASV Lebo afgelopen vrijdag tegen de eerste divisionist FCK/De Hommel.

FCK/De Hommel een naam van historie in de eredivisie is afgelopen seizoen gedegradeerd naar de eerste divisie.

Ruim op tijd aangekomen in de Maaspoort te ’s-Hertogenbosch bereidde de spelers van trainer Calvin Blankendal zich relax voor, tevens waren er wat ontmoetingen van oude bekende van FCK/De Hommel.

De eerste paar minuten na het fluitsignaal van Juroen Koene, waren beide teams gewaagt aan elkaar, FCK/De Hommel probeerde al snel de openingsscore te maken, keeper Dylan de Haas “die zich zeer sterk heeft ontwikkelt de afgelopen wedstrijden” kon niet voorkomen dat Sofian el Adel twee minuten na het fluitsignaal de 1-0 maakte voor de Boschenaren.

ASV Lebo gaf snel antwoord op de voorsprong van FCK/De Hommel, in de derde minuut maakte Noureddine Oulad ben Youssef het eerste doelpunt voor ASV Lebo.

ASV Lebo kreeg in de eerste helft nog een aantal kansen om op voorsprong te komen, kansen van Iliass Aynaou en Omar Tissoudali gingen naast of over het doel, tot Omar Tissoudali het tweede doelpunt voor de Amsterdammers maakte, 1-2 was ook tevens de ruststand!

In de tweede helft stond FCK/De Hommel al snel op vijf overtredingen, waardoor ASV Lebo in de 34″ minuut een tien meter trap kreeg door een overtreding op Mouad Belhacen, die ook zelf de tien meter trap nam. Mouad schoot de bal zuiver in en keeper Ian Willems had alleen het nakijken, de 1-3 stond op het scorebord.

Het vierde en vijfde doelpunt kwam van Ike Neil, bij het vierde doelpunt gaf Iliass Aynaou de bal van links mooi voor het doel waarbij Ike Neil de bal kon intikken.

Trainer Calvin Blankendal gaf de laatste minuten van de wedstrijd de jeugd de kans, drie spelers van ASV Lebo O19 kregen hun speelminuten.

Karim Bali maakte één minuut voor tijd het tweede doelpunt voor FCK/De Hommel.

Saber ben Khalou speler van O19, maakte zijn eerste doelpunt voor de selectie en bracht de stand op 2-6, wat tevens de eindstand was.

ASV Lebo is door naar de 1/4 finale KNVB beker!!!!

 

Afgelopen zaterdagavond was de loting, internationals Said Bouzambou (Groene ster) en Oualid Saadouni (FC Eindhoven) mochten de loting  verrichten.

ASV Lebo speelt in de 1/4 finale op 11 januari 2019  tegen Futsal Apeldoorn.

De andere bekerwedstrijden zijn;

Futsal Feyenoord vs Groene Ster

Hovocubo vs Zeemacht

FC Eindhoven vs Tigers Roermond