Verslag | ASV Lebo vs Groene Ster (van 7 dec. 2018)

 

TOTALE OFF-DAY LEBO

 

Door Maarten Bax

 

“Een lesje in effectiviteit,” zo vatte Calvin Blankendal de zes-punten-wedstrijd tussen ASV Lebo en Groene Ster samen. Voor eigen publiek verloren de Amsterdammers met 3-5 van hun directe concurrent voor de play-offs, en dat kwam hard aan.
Twee doelpunten van Mourad Azzanagui zorgden dat Lebo bij rust al met 0-2 achterstond. “We waren niet scherp genoeg, zeker niet in balbezit. En toen raakten we geïrriteerd,” zo gaf Blankendal aan. Na de helftwisseling liepen de Zeeuwen zelfs nog verder uit. Binnen vijf minuten stond het 0-4, onder ander via een fraaie counter afgerond door topschutter Said Bouzambou. Nouredinne Oulad ben Youssef: “En wij hadden een off-day. We creërden kansen voor het doel, maar scoorden niet.” Zo wisten Ike Neil, Omar Tissoudali en Oulad ben Youssef zelf niet het net te vinden. Lebo zag groen-gele sterretjes. Je hebt nou eenmaal van die dagen dat alles tegenzit. Vrijdag 7 december van het jaar 2018 was er zo één.  Zeker toen Bouzambou zijn ploeg naar 0-5 tilde. Een totale afstraffing dreigde.

Maar gelukkig lieten de laatste minuten zien dat Lebo best wel wat kan, met name knokken. De jonge Saber ben Khalou scoorde vrijwel direct na zijn invalbeurt de eretreffer. Omdat Omar Tissoudali de bal nog net beroerde, kwam de treffer op zijn naam. Wederom Tissoudali en een benutte penalty van Oulad ben Youssef zorgden ervoor dat de eindstand nog enigszins dragelijk was. “Maar al hadden we twee wedstrijden na elkaar tegen hun gespeeld, dan nog hadden we ze niet gepakt,” treurde Oulad ben Youssef.  “Ik denk dat we nu door deze wedstrijd zelfs de play-offs gaan mislopen.”

 

Zover wilde zijn trainer/coach zeker niet gaan. Blankendal: “Ik zeg altijd: ‘Na de winterstop worden de punten verdeeld’ en ik heb wel gekkere dingen meegemaakt. De competitie is nog lang niet gespeeld. Het is maar hoe wij met deze nederlaag omgaan. Als je dat ziet, zit daar je winst van zo’n off-day. Wij moeten ons blijven ontwikkelen.” Groene Ster is Lebo nu op de ranglijst gepasseerd. De Zeeuwen staan vijfde, Lebo zesde. Het gat tussen de twee concurrenten richting de play-offs is twee punten, en er zijn nog elf wedstrijden te gaan.

Vrijdag ontvangt ASV Lebo in de Calvijn Sporthal Tigers Roermond. De aanvang van de wedstrijd is om 20.30 uur.