Aankomende vrijdag 11 maart staat de absolute Amsterdamse eredivisie kraker op het programma. Om 21:15 uur trappen a.s.v. LEBO en ’t Knooppunt af in Sporthallen Zuid. Inzet is de koppositie van de ranglijst.

’t Knooppunt speelde afgelopen weekend in de halve finale van de beker tegen zvv Den Haag. Met een overtuigende 15-2 overwinning, wist het zich makkelijk te plaatsen voor de finale. Tegenstander hierin zal zijn zvv Hovocubo, dat met een 7-0 overwinning op Groene Ster een fijne terug reis had. ’t Knooppunt zal door de grote overwinning met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen. Zeker met de gedachte dat het in de kwartfinale met 8-1 won a.s.v. LEBO.

LEBO verkeert echter weer in bloedvorm. Na de 8-2 overwinning op zvv Volendam, was de overwinning tegen zvv Eindhoven wederom met dubbele cijfers. De 10-1 overwinning was overtuigend. Eerder wist het ook al met 10-0 te winnen in de beker van zvv Eindhoven. De ploeg van coach Calvin Blankendal zal er alles aan doen om de 8-1 verlies partij begin maart ongedaan te maken.

De huidige stand:

  1. Knooppunt       17 gespeeld 43 punten Doelsaldo + 40
  2. a.s.v. LEBO      18 gespeeld 41 punten Doelsaldo + 70
  3. FC Marlene      17 gespeeld 32 punten Doelsaldo + 10
  4. TPP                    17 gespeeld 30 punten Doelsaldo + 10
  5. FC Eindhoven 18 gespeeld 30 punten Doelsaldo + 22
  6. Groene Ster      17 gespeeld 28 punten Doelsaldo + 4
  7. Hovocubo         17 gespeeld 26 punten Doelsaldo + 4

Het doelsaldo van a.s.v. LEBO is buitenaards. De strijd om plek 3 en 4 is ongekend spannend. 5 clubs strijden om plek 3 en 4, waarin FC Marlene en TPP op dit moment de beste papieren hebben. Indien a.s.v. LEBO aanstaande vrijdag wint, neemt het voor even in iedergeval de koppositie over van ’t Knooppunt. Indien Knooppunt de inhaalwedstrijd later wint, zullen ze uiteraard weer over LEBO heen gaan.

Iedereen die van zaalvoetbal houdt zal aanstaande vrijdag naar Sporthallen Zuid komen. Geadviseerd wordt om vroeg naar de sporthal te komen, zodat je niet te lang voor de kassa hoeft te wachten. Er worden namelijk meer dan 1000 bezoekers verwacht. Een echte zaalvoetbal derby dus!

Lebo---Knooppunt-