a.s.v. LEBO pakt ook TPP Rotterdam in: 6-2

Na de openingswedstrijd van 2016 uit tegen De Hommel (6-1 winst), wachtte LEBO nu een tegenstander van een ander kaliber. Met TPP was sprake van een lastige tegenstander met een 4e plek op de ranglijst en met 5 punten achterstand op LEBO. In een wedstrijd met twee gezichten lukte het LEBO met wat geluk om de kloof met TPP verder te vergroten. Na een terechte 0-2 ruststand kwam LEBO uitermate fel uit de kleedkamer terug en dat resulteerde in een uitstekende 6-3 einduitslag die vooral te danken was aan de fantastisch keepende Manuel Hogewoning en de wat scoren betreft onnavolgbare Younes Makraou. Doordat FC Eindhoven van FC Marlène verloor, staan de mannen van Calvin Blankendal nu comfortabel op de 2e plaats met 6 verliespunten minder dan Marlène, 10 minder dan Hovocubo en 8 minder dan TPP en FC Eindhoven.

De eerste helft liet een a.s.v. LEBO zien dat niet in staat bleek door de hechte verdediging van TPP te komen. De Rotterdamse tegenstander bleek levensgevaarlijk in de counter en had meer en ook grotere kansen. Desondanks viel de 0-1 erg ongelukkig . Met nog 11 minuten op de klok schoot LEBO-aanvoerder Zaïd el Morabiti de bal uit een corner van Younes Makraou met een prachtige volley hard op de linkerpaal. De terugspringende bal werd opgepikt door TPP en na een strakke voorzet van rechts was zelfs de uitblinkende Manuel Hogewoning kansloos op het schot van dichtbij van Lahcen Bouyouzan. Zes seconden voor het rustsignaal viel zelfs de 0-2 door Soufian Charraoui, doordat LEBO iets te fanatiek de gelijkmaker zocht. Niet onvermeld mag blijven dat de ruststand nog een stuk slechter voor LEBO had kunnen zijn als Manuel Hogewoning niet zo’n briljante eerste helft had staan keepen.

In de tweede helft wist LEBO –of beter gezegd Younes Makraou volledig op eigen kracht- binnen 2 minuten de aansluitingstreffer te maken. De TPP sluitpost verkeek zich bij een uitrol op de snelheid van Younes die de bal van de voet van een slapende TPP-verdediger wist te pikken en die vervolgens ook nog eens uit een onmogelijke hoek met buitenkant rechts voor de 1-2 binnen te prikken. Het was alweer Younes Makraou die 2 minuten later de 2-2 maakte . Dit doelpunt was eigenlijk het kantelpunt in de wedstrijd. TPP kwam na een grote kans voor LEBO via een snelle counter over rechts alleen voor Manuel Hogewoning die –voor de zoveelste keer- uitstekend wist te redden. De bal ging via Zaïd el Morabiti en de uitstekend spelende Ilias Aynaou snel naar voren en het was voor Younes een koud kunstje om de prima assist van Ilias tot doelpunt te promoveren. Was het in de eerste helft TPP dan op 0-1 kwam, nadat LEBO bij op 1-0 kwam, nu was het LEBO dat op 2-2- kwam, terwijl even daarvoor de 1-3 had kunnen vallen. Na dit moment nam de druk van LEBO toe, maar dat resulteerde niet in meer doelpunten. De 2-2 bleef lang op het scorebord staan. LEBO was nu de licht bovenliggende partij, maar kon de kansen niet benutten. En ook TPP bleek daar niet toe in staat.

Het was Zaïd el Moarabiti die de inleiding gaf tot 5 prachtige laatste minuten voor LEBO. Zijn schot met nog 4:20 te gaan werd niet goed verwerkt door de TPP-goalie en Ilias Aynaou bekroonde zijn goede wedstrijd door de opspringende bal binnen te rossen en zo de 3-2 aan te tekenen. Uiteraard ging TPP hierna met een vijfde veldspeler spelen. LEBO gaf echter geen krimp, integendeel. Younes Makraou –alweer hij- maakte met nog 3:31 te gaan via een counter de 4-2 uit een assist van Ilias. En deze liet hij, met nog 1:20 te gaan, volgen door de 5-2 uit een tienmetertrap na een slim door Cihan Ozcan uitgelokte 6e overtreding van TPP. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. De 5-3 frommelgoal van TPP-er Reginio Resida en de 6-3 door Zaïd el Morabiti uit een snelle counter waren slechts voor de statistiek.

Het is niet mogelijk om voor deze wedstrijd één Man of the Match aan te wijzen. Het moeten er twee zijn: Manuel Hogewoning die ervoor zorgde dat TPP niet vaker dan 3 keer scoorde en Younes Makraou die zijn mindere eerste helft meer dan goedmaakte door zijn 4 doelpunten na de rust. Goede derde deze wedstrijd was Ilias Aynaou die zowel aanvallend als verdedigend prima dingen liet zien.