Zaid el Morabiti neemt in stijl afscheid van het Nederlands zaalvoetbalteam

Zaid el Morabiti vind het na 119 duels mooi geweest om voor het Nederlands zaalvoetbalteam uit te komen. Zaid heeft de hele wereld mogen zien en tegen de beste spelers ter wereld gespeeld.

Zaid maakte in de laatste wedstrijd in de twee luik tegen Malta (0-8) drie doelpunten en twee assist, een mooier afscheid kan je je niet wensen.

Zaid is inmiddels 34 jaar en is 13 jaar geleden gedebuteerd in Oranje, toen onder Vic Hermans.

Alsof het zo heeft moeten zijn was zijn laatste wedstrijd uitgerekend tegen bondscoach Vic Hermans van Malta, dit was ook een signaal om daar af te sluiten.

“In de zomer heb ik er goed over nagedacht, het heeft niets met mijn leeftijd te maken, maar mijn gevoel zegt dit”. Het is tijd voor een nieuwe generatie.

Zaid heeft het al eerder bij de bondscoach en zijn club kenbaar gemaakt dat hij zou stoppen, afgelopen zondag bij aankomst op Malta heeft Zaid het de spelersgroep medegedeeld. Zij vonden het een dappere keuze, zij moeten het nu oppakken en andere jongens het op sleeptouw nemen.

In 2016 heeft Zaid de mijlpaal van 100 caps bereikt, hiervoor is hij samen met Jamal el Ghannouti geridderd tot bondsridder van de KNVB. Inmiddels is Zaid ook assistent bondscoach bij Jong Oranje.

Wij wensen Zaid heel veel succes bij de dingen die in de toekomst op zijn pad komen.

Foto: Joe Borg