Door Maarten Bax

Hij zit inmiddels acht seizoenen bij ASV Lebo. Zaïd El Morabiti zou je een meubelstuk kunnen noemen, maar dan wel een fraaie, een Chesterfield zelfs, eentje van de beste kwaliteit. De redactie van deze site had een lang gesprek met de aankomende coach van het eerste team. Een gesprek, dat in een drieluik zal worden gepubliceerd. Deze week het laatste deel, over zijn toekomst en meer…

Je hebt ongelooflijk veel prijzen gewonnen…

“Ja, twee keer de Supercup, twee keer de landstitel, de Beneluxtitel… Ik ben ook met 33 doelpunten topscoorder van de Eredivisie geweest, maar heb ook vier finales verloren. Ach, van tegenslagen word je alleen maar sterker, net zoals indertijd toen ik mijn kruisband afscheurde.”

En dan ben je nog aanvoerder van Oranje, heb je 119 interlands achter je naam staan en ben je zelfs Ridder in Orde van Oranje Nassau geworden…

“Tja, het is een prachtige tijd geweest en ik heb alles meegemaakt. Word je, net zoals Wesley Sneijder, opeens bondsridder… Poeh, dat was me wat. Ik voel me met mijn 34 jaar niet te oud, maar krijg zo langzamerhand wel last van de harde ondergrond. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn hoogtepunt wilde stoppen. Ik kan dit seizoen zelfs zo maar weer topscoorder van de Eredivisie worden.”

Ok, je wordt dus de opvolger van Calvin bij Lebo, maar wat zijn je doelen?

“Wat ik heb meegemaakt als speler, wil ik nu meemaken als trainer. Ik wil Lebo verder professionaliseren. In plaats van een wedstrijdje en een paar keer trainen wil ik dagelijks met zaalvoetbal bezig zijn. Dat is mijn droom. In het buitenland, zoals Spanje, gebeurt dat al. Natuurlijk, je bent afhankelijk van sponsors. Ik heb goede hoop dat die komen. Ik zal er alles aan doen om ook als trainer te slagen.”